Gargamel i Štrumfovi – izbori 2017.

with No Comments

gargamel.wide

Gargamel je čarobnjak iz oblasti ekonomskih nauka, a sada i kandidat za predsednika.

Zakleti neprijatelji su mu Štrumfovi (opozicija). Nobelovu nagradu iz ekonomije, Gargamel jedino može da dobije ukoliko ukroti neozbiljne i sebične Štrumfove koji na svakom koraku osporavaju njegove doprinose naučnom radu iz oblasti političke ekonomije koja će se uskoro izučavati na svim svetskim i svemirskim Univerzitetima na kojima će se leteti vazduplohovima.

Štrumfovima navodno ne treba Gargamelova Nobelova nagrada iz ekonomije, ali ipak nisu složni oko toga ko bi možda ili eventualno od Štrumfova trebao da učestvuje u pripremi dodele nagrade. Tako Štrumfovi jedni drugima rade iza leđa!

Kako bi osvojio Nobelovu nagradu o kojoj mašta, glavni cilj Gargamela u ovom trenutku je kako uništiti Štrumfove ili ih zarobiti (čitaj potplatiti).

Gargamel je vrlo pokvaren, mizantrop je i mrzi skoro sve (a najviše Štrumfove). Ponekad možda oseća ljubav prema svom mačku koji ga prati u stopu (npr. Nebojšu), što se ponekad ogleda u njegovom tugovanju kada on nije tu.

Gargamel živi u TV studiju. I on, za sada, nema nameru da se odatle seli, iako Štrumfovi na sve načine pokušavaju da ga nađu.

Gargamel nije nimalo naivan, jer je sposoban i da glumi, posebno pred izbore i na konferencijama za medije, ali ta gluma dolazi u obzir samo kada iz toga može izvući neku korist. On je i kukavica, jer već 5 godina nije smeo da se pojavi pred Štrumfovima.

Vrlo je nespretan kada ne govori istinu, a posebno kada njegovi planovi ne uspeju, međutim, on ne odustaje od strategije kako da ukroti Štrumfove.

Gargamel ima puno kumova, a zle čarobnice (Vjerica i Nataša) ga ne vole (kao ni on njih), iako su nekad davno delili i dobro i zlo na granicama bajke ‘’Velika Srbija’’. Gargamel je opčinjen svojom lepotom i pameću, ali nema osećaj za druge oko sebe.

Sa druge strane, Štrumfovi nikako ne mogu da pronađu TV studio u kom živi Gargamel kako bi se konačno obračunali sa njim.

Ali, u svetu Štrumfova se mnogo toga promenilo, i u većini slučajeva kod nekih od njih postoji samo interes – novac, svako uzima onoliko koliko mu je potrebno što pokazuje koliko Štrumfovi nisu složni, jer je njima najvažnije da imaju što više novca, da lažu jedni druge, da kradu jedni od drugih, da se žestoko svađaju…

Ali, dešava se i da Štrumfovi ponekad pokazuju neke ljudske osobine, a to su obično zavist, želja za moći, slavom, osvetama, itd.

Međutim, nisu svi Štrumfovi takvi i neće tako lako odustati od borbe. Gargamel sad već ima ozbiljan problem!

 

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud